< Terug naar overzicht

Website in de strijd tegen loonkloof m/v

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft een nieuwe website gelanceerd waarop de officiële cijfers en tendensen van de loonkloof in België te vinden zijn. Het overzicht kan als instrument gebruikt worden om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten.

De website www.loonkloof.be wil de sectoren en ondernemingen ondersteunen door hen een deel van de nodige informatie te verstrekken. In dit opzicht is het een zeer belangrijk hulpmiddel bij de uitvoering van de wet van 22 april 2012 ter bestrijding van de loonkloof.

De wet wil via een betere kennis de loonkloof bestrijden op alle niveaus: op interprofessioneel niveau via de verplichting voor de sociale partners om te onderhandelen over maatregelen ter bestrijding van de loonkloof, op het niveau van de sectoren via de invoering van genderneutrale functieclassificaties en ten slotte op ondernemingsniveau via het organiseren van een verplicht overleg en het aannemen van gelijke-kansen-plannen.

“Beetje bij beetje krijgen ondernemingen concrete instrumenten ter beschikking om hen te helpen om de loonkloof tussen vrouwen en mannen te verkleinen en de wet van 22 april 2012 na te leven”, zegt Michel Pasteel, directeur van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen uit. “Zo zal op de website binnenkort een toepassing beschikbaar zijn waarmee werkgevers de loonkloof in hun onderneming kunnen berekenen. Bedoeling is om met een minimum aan inspanning een maximum aan output te bereiken.”

Meer informatie: www.loonkloof.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen