< Terug naar overzicht

“We zien HR beter als het R&D-departement voor de menselijke organisatie in het bedrijf”

Die uitsprak doet Jeffrey Pfeffer, één van de absolute HRM-toppers, in een interview in HR Square. Op dinsdag 24 september geeft hij op vraag van HR Square een masterclass in Brussel.

Wie de HR-gegevens nauwkeurig verzamelt en analyseert, legt meteen ook de sterke én zwakke schakels in de organisatie bloot. Is dit niet dé kans voor HR om uit te groeien tot een interne prestatie-auditor? Die mogelijkheid zou trouwens nu al heel wat managers en werknemers afschikken. We legden deze vraag aan Jeffrey Pfeffer.

Zijn reactie: “HR mag de rol van interne auditor niet spelen. Ik heb liever dat we HR zien als het R&D-departement voor de menselijke organisatie in het bedrijf, precies zoals we engineering en research zien als het R&D-departement voor de technische aspecten van het bedrijf. Dat betekent onder andere dat HR de medewerkers moet helpen om te leren en zich voort te ontwikkelen. HR moet ook de inzichten en ideeën uit onderzoeken vertalen naar het bedrijf. Hoe kunnen die nieuwe inzichten gebruikt worden om de prestaties concreet in het eigen bedrijf te verbeteren?”

Dat verklaarde Jeffrey Pfeffer in HR Square van juni. In HR Square van september vindt u een vervolg op dat interview en een blik op de belangrijkste ideeën van de hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’.

Maar er is méér, veel méér: op dinsdag 24 september geeft de gerenommeerde Amerikaanse professor Jeffrey Pfeffer op vraag van HR Square een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies. Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken als ze meer aandacht besteden aan bepaalde HR-praktijken?

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen