< Terug naar overzicht

Wat met massaal uitgestelde vakantiedagen?

Werknemers lieten dit jaar massaal hun paasvakantie schieten. Arbeiders namen in april 59 procent minder vakantie dan in dezelfde maand vorig jaar. Bij bedienden bedroeg de daling 50 procent. Wat kunnen werkgevers doen om in het najaar niet met te weinig personeel geconfronteerd te worden door een opstoot van het aantal vakantiedagen?

Van die betaalde vakantiedagen namen arbeiders vorig jaar 5 procent op in de maand april en bedienden 8 procent. Dit jaar daalde het percentage verlof genomen in april spectaculair: arbeiders namen 59 procent minder vakantie op en bedienden 50 procent minder. Dit staat in schril contrast met het eerste kwartaal van 2020, waarin het opgenomen verlof door arbeiders met slechts 4 procent daalde en bij bedienden zelfs nog steeg met 2 procent.

Dat blijkt uit een studie van HR-dienstverlener Securex, waarin een vergelijking werd gemaakt van het percentage niet-gepresteerde tijd door vakantie in april 2020 met dat in april 2019. “Onzekerheid over zomervakantieplannen zorgt ervoor dat werknemers massaal hun verlof uitstellen”, zegt HR Research Expert Heidi Verlinden.
Het wettelijk minimum van 20 dagen bedroeg vorig jaar 89 procent van het totale aantal betaalde vakantiedagen. Conventioneel extra verlof, anciënniteitsverlof en overgedragen vakantiedagen van het jaar voordien stonden samen in voor 10 procent. De resterende 1 procent werd ingevuld door jeugdvakantie, loopbaanverlof, functieverlof, seniorvakantie en aanvullende vakantie.

Vakantieplanning cruciaal onderdeel van heropstart

Werkgevers vrezen wellicht dat werknemers veel vakantiedagen zullen opnemen in het najaar, terwijl de bedrijfsactiviteiten dan mogelijk zullen toenemen en de nodige mankracht zullen vereisen om alsnog de bedrijfsresultaten 2020 geheel of gedeeltelijk te kunnen redden. Wat kunnen ze doen?

In 2019 was 72 procent van de betaalde vakantiedagen eind augustus al opgenomen. Werkgevers die vandaag merken dat hun werknemers minder dan een vijfde van hun vakantiedagen hebben opgenomen, krijgen het advies om de verlofplanning van hun werknemers voor de rest van het jaar te bekijken.

“Vakantieplanning behoort evenzeer tot de planning van de heropstart van de werkzaamheden en continuïteit van het bedrijf. We zien nu al dat veel werkgevers vragen aan hun werknemers om vrijwillig hun wettelijk minimum van 20 vakantiedagen ten laatste in de zomermaanden op te nemen,” zegt Iris Tolpe, Partner bij Securex Consulting. Al is dit gemakkelijker voor bedienden dan voor arbeiders, want bij bedienden maakte in 2019 het wettelijk minimum van 20 vakantiedagen 85 procent van hun ‘vakantiebudget’ uit en bij arbeiders 95 procent.

In de eerste vier maanden van 2019 namen arbeiders 14 procent van hun vakantie op en bedienden 19 procent. Het verschil tussen de statuten is vooral groot in de maand april door de paasvakantie en in maart door de krokusvakantie. Arbeiders nemen de helft van hun vakantiedagen tijdens de zomermaanden op, terwijl bedienden in die twee maanden slechts 31 procent opnemen. Bedienden spreiden hun vakantiedagen meer over het jaar dan arbeiders, en verkiezen daarvoor de schoolvakanties.

Vakantie uitstellen heeft negatieve gevolgen. “Zeker werknemers in de essentiële sectoren zullen de komende weken wel een rustpauze kunnen gebruiken. Maar dit is ook zo voor thuiswerkers die er nog een extra dagtaak bij genomen hebben om hun kinderen te begeleiden bij het huiswerk. Spreiden van vakantie is voor iedereen belangrijk en zeker voor deze groepen. Af en toe een pauze nemen, doet de herstelbehoefte dalen en beperkt het risico op burn-out,” concludeert Heidi Verlinden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen