< Terug naar overzicht

Wanneer te investeren in tijdelijke medewerkers?

In de scholing van flexwerkers wordt minder geïnvesteerd dan van medewerkers in vaste dienst. Maar als er sprake is van een goede jobmatch, krijgen zij wel vaak dezelfde kansen. Tot deze vaststelling kwam de School of Economics in Utrecht in het rapport 'Dynamiek op de arbeidsmarkt: Focus op flexibilisering'.

Of u als werkgever investeert in uw tijdelijke medewerkers, hangt in grote mate af van de kwaliteit van de baanmatch. Dat laatste hangt volgens de onderzoekers af van de jobtevredenheid, maar ook van de verwachte duur van de aanstelling. Werkgevers willen deze productieve matches namelijk graag houden in de organisatie, onafhankelijk van het soort contract dat de medewerker heeft. Daarom investeren werkgevers dus evenveel in de training van tijdelijke medewerkers om hun tevredenheid te uiten.

Voor tijdelijke medewerkers waar de jobmatch tussen werkgever en werkgever minder goed is, gelden die gelijke kansen op training echter niet. Naarmate de jobmatch minder goed wordt, investeren werkgevers zienderogen minder in deze flexkrachten, laat het onderzoek duidelijk zien.

Niet investeren in tijdelijk personeel kan de kenniseconomie op lange termijn echter ernstige schade toebrengen. Het gebrek aan scholing zorgt bij deze groep op termijn voor een kwetsbare economische positie.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl) en Centraal Bureau voor de Statistiek (cbs.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen