< Terug naar overzicht

Waldo trekt naar Chili

De Vlaamse HR-tech start-up Ask-Waldo zet binnenkort voet aan wal in Santiago (Chili), de business capital van Zuid-Amerika. De onderneming zal de komende maanden de pilootprojecten in België en Nederland combineren met een opstart aan de andere kant van de wereld. “De crisis speelt nu ook in ons voordeel”, zeggen de oprichters.

“Ask-Waldo biedt een antwoord op de problemen die vele ondernemingen hebben om kennisdeling echt te laten werken. Een klassieke databank met daarin alle vaardigheden en competenties van de mensen in de organisatie is snel verouderd. Wij bouwden een oplossing met drie sup-apps die het moet mogelijk maken om steeds de persoon te vinden met de juiste expertise”, zegt Chiel Haesendonck, een van de drie oprichters van de start-up.
Hoe het werkt? Via MS Teams kunnen medewerkers Waldo vragen naar wie een bepaalde expertise heeft. Waldo – hier niet het gekende gemutste mannetje van Where is Waldo, maar een gestileerde papegaai – zoekt in een databank naar het antwoord, maar werkt de gegevens daar meteen ook bij op basis van de feedback die hij krijgt van de gebruikers. Het resultaat is een dynamische databank die continu geactualiseerd wordt. Bovendien levert het systeem ook inzichten in hoe het met de kennis en vaardigheden is gesteld in de onderneming.
Vandaag heeft Ask-Waldo een heel aantal pilootprojecten lopen in verschillende organisaties in België en Nederland. Die projecten helpen om de laatste bugs te verwijderen, maar ‘trainen’ ook het systeem dat werkt via machine learning.

Om internationaal door te breken, diende de onderneming een dossier in bij Start-Up Chile. Sinds vorige week weet de organisatie dat ze een van de 41 geselecteerden (uit 630 kandidaten) zijn voor het Build & Ignite Programme. Daarmee is ze nog maar de derde Belgische onderneming die geaccepteerd is. “De voorwaarde voor de subsidie die we krijgen, is dat we in Chili zelf aan de slag gaan en ook Chilenen aanwerven. We moeten ook voor minstens vier maanden daar gaan wonen”, zegt Chiel Haesendonck.
Of de wereldwijde coronacrisis geen slechte timing is voor een internationale verhuis? “Weet je, in Chili is de situatie niet anders dan hier. Er is ook daar een avondklok, al is het er wel 30 graden”, vertelt de ondernemer die al heel zijn leven gefascineerd naar het buitenland kijkt. “Bovendien speelt de crisis ook in ons voordeel. Door het thuiswerk zijn vele ondernemingen versneld gaan digitaliseren en zijn ze massaal overgeschakeld op MS Teams, waarin we Ask-Waldo integreren.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen