< Terug naar overzicht

Wacht u ook beter met aanwerven tot 2017?

Werkgevers die hun zaak willen uitbreiden en enkele nieuwe werknemers willen aanwerven, kunnen rekenen op de doelgroepvermindering die ervoor zorgt dat ze mooie kortingen krijgen op de RSZ-factuur voor hun eerste zes aanwervingen. De wijzigingen treden echter pas in voege in 2017.

Bij de aanwerving van de eerste zes werknemers krijgt de werkgever een korting op de patronale bijdragen die hij bovenop hun loon verschuldigd is. Voor de allereerste werknemer hoeven ze zelfs helemaal geen basisbijdragen meer te betalen (het voordeel G7).

De nieuwigheden

Het werd al aangekondigd toen de plannen voor de taxshift werden gelanceerd door de regering-Michel, maar nu is er ook een ontwerpbesluit dat de forfaits aanpast. De andere regels wijzigen niet.

Voor de derde tot en met de zesde werknemer stijgen de forfaits en ze zullen langer toegepast kunnen worden. Met uitzondering van de eerste werknemer, voor wie de werkgever van onbepaalde duur voordelen kan genieten, zullen de kortingen nu allemaal 13 kwartalen toegepast kunnen worden. De bedragen worden bovendien gelijkgeschakeld voor de laatste vier aangeworven werknemers.

Vanaf 2017 kunnen werkgevers 1550 euro per kwartaal besparen aan RSZ voor hun tweede werknemer gedurende de eerste vijf kwartalen. Voor de vier daaropvolgende kwartalen wordt dat 1050 euro per kwartaal, en uiteindelijk 450 euro voor de laatste vier kwartalen.

Voor de derde tot en met de zesde werknemer ontvangt de werkgever een RSZ-korting van 1050 euro per kwartaal gedurende negen kwartalen en eveneens 450 euro voor de laatste vier kwartalen.

Even wachten

Deze hogere kortingen zullen echter enkel gelden voor de rechten die geopend worden na 1 januari 2017. Werkgevers die een derde, vierde, vijfde of zesde werknemer plannen aan te werven, wachten daar dus best nog even mee ...

Wie in 2016 al eens een derde, vierde, vijfde of zesde werknemer in dienst had, wacht beter vier volledige kwartalen om een nieuwe aanwerving te doen om van dit hogere voordeel te kunnen genieten. Zo niet, wordt er geen nieuw recht geopend, maar wordt het oude voortgezet tegen het lagere kortingsbedrag.

Bron: Acerta (acerta.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen