< Terug naar overzicht

Waarom u als sollicitant maar beter wat aan uw conditie kan werken

Indien u op zoek bent naar een job, houdt u maar beter in uw achterhoofd dat werkgevers steeds meer inzetten op duurzame inzetbaarheid. Om die te bereiken, kiezen ze steeds vaker voor personeel dat fit is. Tijd om wat aan uw conditie te beginnen werken?

Onlogisch klinkt het niet. Een werkgever is gebaat bij een gezonde werknemer, want een fitte werknemer is doorgaans minder vaak ziek, wat weer resulteert in een zo optimaal mogelijke bezetting op de werkvloer. Het zou zelfs zo zijn, dat wanneer een werknemer op zijn of haar cv plaatst dat hij/zij aan sport doet, de werknemer meer salaris krijgt.

Sommige uitzendbureaus maken hun uitzendkrachten reeds duidelijk dat zij moeten letten op hun gezondheid en dat dit wel degelijk een invloed heeft op hun inzetbaarheid. Uit een enquête van MKB-Nederland is dan ook gebleken dat drie op de vijf werkgevers zich verplicht voelen om zich te bemoeien met de gezondheid van de werknemers. Niet onlogisch, zeker wanneer je merkt dat het werk gaat lijden onder de gezondheid. Toch vonden deze bevraagde ondernemers dat zij zich ook konden bemoeien met de gezondheid van de werknemer wanneer het werk er niet onder lijdt.

'Corporate wellness'

Hoogleraar Organisational Behaviour Andre Spicer stelt dat heel wat werkgevers zelf meer zouden moeten doen voor de fitheid van de medewerkers, bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te geven om te sporten tijdens hun werkdag. 'Corporate wellness' wordt stilaan een trend: het is het aanbieden van programma's aan werknemers om hen aan het sporten te krijgen. Hierbij moet je denken aan het organiseren van bootcamp-lessen, yogalessen of simpelweg door het plaatsen van een fitnessfiets op de werkvloer. Denk er als werkgever wel goed over na of je hiermee je werknemer niet onder nóg meer druk zet. Dit zou lijden tot stress en een groter schuldgevoel, zeker wanneer je dat gaat verplichten.

Daarnaast is het volgens professor Spicer belangrijk om als werkgever niet te generaliseren over het uiterlijk. Iemand die dik is, is niet automatisch ongemotiveerd en iemand die er gezond en slank uitziet, is dan weer niet per se een harde werker.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen