< Terug naar overzicht

Waalse werknemers vinden weg naar Vlaanderen

Er komen steeds meer Walen in Vlaanderen werken. In 2006 waren het er 35.818, in 2009 hadden al 42.513 Walen een job over de taalgrens. Dat zijn er 18,5 procent meer dan in 2006.

Tussen 2006 en 2009 steeg de Vlaamse tewerkstelling met 3,3 procent. Tegelijk klom het aantal in Wallonië werkende Vlamingen met 13,3 procent tot 24.529, terwijl de Waalse tewerkstelling 2,6 procent groeide. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) aan Vlaams parlementslid Martine Fournier (CD&V).

Ook de VDAB spreekt van een succesverhaal. “Ons doel in 2010 was 750 Waalse werklozen aan een job in Vlaanderen helpen”, meldt gedelegeerd bestuurder Fons Leroy. “Maar we konden zelfs 1.300 vacatures invullen, ondanks de nog niet herstelde economie. Voor 2011 gaan we onze objectieven verdubbelen.”

De VDAB focust op drie regio's: Limburg-Luik, regio-Brussel (vooral rond Zaventem) en de regio Doornik-Moeskroen-Kortrijk. Gemengde teams met consulenten van VDAB en Forem loodsen Waalse werkzoekenden richting Vlaamse bedrijven. In West-Vlaanderen gaat het om jobs in de industrie, terwijl de regio-Brussel vooral nood heeft aan werkvolk in de logistiek (bagagedragers in de luchthaven) en dienstensector (callcenters, horeca).

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen