< Terug naar overzicht

Vrouwendag (3): vrouwen in raad van bestuur hebben effect op de bedrijfsprestaties

Vrouwen op de werkvloer zorgen voor tal van voordelen. Welke? De organisaties Women on Board en European Women on Boards maken meteen ook de balans op van het aantal vrouwen in de raden van bestuur.

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Tegelijkertijd vieren de netwerkverenigingen Women on Board (WoB) en European Women on Boards (EWoB) de vijfde verjaardag van WoB en de uitbreiding van het Europese netwerk van EWoB. Het doel van deze organisaties is de vertegenwoordiging van vrouwen in de raden van bestuur te verbeteren. De resultaten van de studies van WoB en EWoB zijn alvast overduidelijk: de deelname van vrouwen aan de arbeidsmarkt en hun vertegenwoordiging in raden van bestuur hebben een positieve impact op bedrijven, op de economie en op onze samenleving.

‘Pool van competente vrouwen die in raad van bestuur willen zetelen’

In 2009 kwamen vijf vrouwen die in de zakenwereld actief zijn, tot de conclusie dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de raden van bestuur van bedrijven. Sonja Rottiers, Cécile Coune, Françoise Roels, Marie Evrard en Emmanuèle Attout besloten Women on Board op te richten, een organisatie die de diversiteit in de raden van bestuur wil bevorderen door bedrijven een pool van competente vrouwen die in de raden van bestuur willen zetelen, aan te bieden.

“Vanaf het begin is het onze bedoeling geweest om ondernemingen in de private en publieke sector gratis een pool van getalenteerde vrouwen aan te bieden en om die vrouwen meer visibiliteit te geven”, legt Sonja Rottiers, voorzitster van Women on Board, uit.

Vijf jaar later kan de organisatie uitstekende resultaten voorleggen. Steeds meer bedrijven doen een beroep op Women on Board om de ideale bestuurster voor hun raad te vinden. De organisatie telt nu meer dan tweehonderd leden, van wie de meerderheid een bestuursmandaat uitoefent. Dankzij regelmatige workshops, evenementen en mentoring werd er een netwerk van bestuursters ontwikkeld, worden ‘best practices’ makkelijker uitgewisseld en wordt de vorming van de leden versterkt.

Amper 1 op de 5 topfuncties voor vrouwen

“Hoewel momenteel 60% van de afgestudeerden vrouwen zijn, oefenen mannen nog steeds de meeste leidinggevende functies uit”, bevestigt Cécile Coune, medevoorzitster van de European Women on Boards. Ook cijfers van de Europese Commissie tonen aan dat vrouwen slechts 20,2 % van de topfuncties bij grote Europese beursgenoteerde ondernemingen bekleden.

“De Europese Unie heeft in haar groeistrategie ‘Europe 2020’ vastgelegd dat minstens 40% van de bestuursfuncties door vrouwen moet worden uitgeoefend. Voor onze organisaties is het echter essentieel om een stap verder te gaan en deel te nemen aan de denkoefening over de diversifiëring van de raden van bestuur. De maatregelen moeten bijdragen aan de bevordering van kwaliteitsprofielen, zodat we een echte impact op de samenleving hebben”, vindt Cécile Coune.

Europees netwerk

Tegen die Europese achtergrond van ondervertegenwoordiging van vrouwen in de raden van bestuur werd in juni 2013 European Women on Boards (EWoB) opgericht. Dit netwerk wordt financieel gesteund door de Europese Unie en brengt Europese organisaties samen die een voortrekkersrol spelen in de strijd voor een evenwichtige vertegenwoordiging van vrouwen in raden van bestuur. EWoB bestaat ondertussen al uit negen organisaties in acht landen (België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk).

Het doel van EWoB is om dit initiatief naar de hele Europese Unie uit te breiden en de voordelen van diversiteit, een erkende ‘enabler’ in veel bedrijven, te blijven benadrukken. Het netwerk wil de arbeidsmarkt overtuigen van de positieve invloed van vrouwen in topfuncties. Het programma van EWoB omvat onder andere de oprichting van een Europees netwerk van vrouwelijke bestuurders dat voor ondernemingen toegankelijk is, verschillende internationale mentoring- en trainingsinitiatieven, en een platform voor de uitwisseling van ‘best practices’. EWoB is overtuigd dat een evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de raden van bestuur een grote economische opportuniteit is.

Bron: Women on Board (WoB, womenonboard.be) en European Women on Boards (EWoB, europeanwomenonboards.eu)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen