< Terug naar overzicht

Vrouwen weten wat ze willen

Vrouwen zijn op professioneel vlak even ambitieus als mannen. Ze willen meer verdienen, werkzekerheid en een job met een interessant inhoud, het liefst dichtbij huis.

Dat blijkt uit en onderzoek naar ambitie van uitzendbureau Unique bij 3200 Belgische vrouwen en mannen tussen 18 en 75 jaar:

 • Bijna één op de twee vrouwen wil meer verdienen.

 • Ruim één op de vier wil een interessantere jobinhoud.

 • Ruim één op de vijf wil meer verantwoordelijkheid.

 • Bijna één op de tien vrouwen wil leiding of meer leiding geven.


 • Vrouwen hebben dus even veel ambities als mannen, ook al voeren mannen meer verantwoordelijkheid en leidinggeven hoger in het vaandel. Vrouwen hechten minder belang aan prestige en loon en kiezen er vaker voor om dichtbij huis te werken.

  Een job dichtbij huis, een goed loon, een interessante werkinhoud en fijne collega’s zijn voor vrouwen de vier belangrijkste zaken aan een job, zo leert de studie. Gadgets van het werk of prestige zijn zelden doorslaggevende factoren om van job te veranderen.

  Voorts blijkt dat het evenwicht tussen werk en privé belangrijker is voor alleenstaande moeders en dat de ambitie stijgt naarmate vrouwen een hoger diploma hebben. Ambitie neemt af met de leeftijd, en vrouwen die voltijds werken zijn ambitieuzer dan zij die halftijds werken.

  Bron: De Standaard

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen