< Terug naar overzicht

Vrouwen hebben minder kans op een functie met verantwoordelijkheden

Zes op de tien werknemers in België vinden het moeilijker voor vrouwen om een hoge functie te bekleden. Wereldwijd is 84 procent van de werknemers voor een evenwichtige aanwezigheid van mannen en vrouwen in het management. In België blijft dit percentage steken op 69 procent.

Dat blijkt uit de Randstad Workmonitor, een onderzoek van HR-dienstverlener Randstad in 32 landen. Per land worden minstens 400 werknemers ondervraagd.

Op internationaal niveau merkt twee derde van de werknemers (64 procent) op dat hun directie meer mannen dan vrouwen telt. In China (90 procent), Indië (80 procent) en Japan (78 procent) zijn het management nog mannenbastions. Terwijl de Scandinavische landen (Noorwegen 54 procent en Zweden 53 procent) een evenwichtigere situatie tonen.

Volgens zes op de tien werknemers moedigen hun werkgevers vrouwen aan om managementfuncties uit te oefenen. Deze tendens zien we vooral in Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Nochtans vindt twee derde van de respondenten dat het moeilijker is voor een vrouw om te promoveren naar een directiefunctie. België zit hier op het gemiddelde met 58 procent van de werknemers die dit bevestigen.

Hoewel 40 procent van de Belgische werknemers van mening is dat vrouwen een bedrijf beter kunnen leiden, kiezen toch meer mensen voor een mannelijke manager (41 procent) dan voor een vrouwelijke manager (30 procent).

Bovendien verkiest 84 procent van de werknemers wereldwijd een evenwicht van geslacht in het management, terwijl België in de studie hier de laagste score haalt met 69 procent.

In opkomende economieën denkt een meerderheid dat mannen beter geschikt zijn voor een directiefunctie. In Spanje daarentegen verkiest 57 procent een vrouwelijke leidinggevende.

Chinese werknemers zijn dan ook voorstander van quota voor vrouwen in een leidinggevende functie. In landen zoals Noorwegen, Denemarken en Hongarije hechten werknemers weinig belang aan quota.

Tot slot is vier op de tien werknemers van mening dat hun werkgever aanvaardt dat managers deeltijds aan de slag gaan. De werknemers zelf zijn hier minder van overtuigd. Meer dan de helft denkt dat deeltijds werken de loopbaan afremt.

Bron: Randstad

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen