< Terug naar overzicht

Vrouwen hebben het sneller koud op kantoor

Vrouwen lijden sneller kou op kantoor dan mannen. En dit is niet omdat vrouwen schaarser gekleed zijn dan mannen. Hoe snel iemand het koud heeft, is biologisch te verklaren.

Onderzoek aan de Technische Universiteit van Eindhoven heeft aangetoond dat kou hebben aan je bureau niet tussen je oren zit, maar biologisch te verklaren is. Het verschil in lichaamstemperatuur tussen de verschillende seksen is gemiddeld zelfs 2,5 graden.

Onderzoekster Lisje Schellen achterhaalde dit door testpersonen gedurende halve en volle dagen computertaken te laten uitvoeren in een klimaatkamer. Alle vrijwilligers hadden een normaal gewicht, aten hetzelfde als lunch en droegen kledij van dezelfde dikte.

Daaruit bleek dat vrouwen het op kantoor sneller koud hadden dan mannen, omdat hun handen en onderarmen minder goed verwarmd worden. De verklaring hiervoor is te vinden in eerder onderzoek. Dat wees uit dat vet in een vrouwenlichaam zich meer situeert rond de buik, waardoor de andere ledematen sneller afkoelen. En ook de menstruatiecyclus beïnvloedt de lichaamstemperatuur van een vrouw. In de fase na de eisprong kan het verschil zelfs oplopen tot één graad Celsius.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen