< Terug naar overzicht

Vrouwen doen 'anders' zaken dan mannen

De combinatie bedrijf en gezin is moeilijker voor vrouwelijke ondernemers dan voor hun mannelijke collega’s. Meer dan de helft van de vrouwelijke ondernemers pleit voor aangepaste kinderopvang.

In de marge van de uitreiking van de Womed Award (zie rubriek ‘Mensen’) presenteerden Unizo en Markant vorige woensdag de resultaten van een enquête waaraan 1115 vrouwelijke ondernemers en meewerkende echtgenoten deelnamen.

Daarin zegt 83 procent 'anders' zaken te doen dan hun mannelijke collega’s. Meer dan de helft vindt daarom specifieke bijeenkomsten voor vrouwelijke ondernemers belangrijk, onder meer voor ervaringsuitwisseling. Volgens 45 procent van de vrouwen komen vrouwelijke ondernemers te weinig aan bod in de meeste ondernemersorganisaties.

Ruim 82 procent van de onderneemsters noemt de combinatie bedrijf en gezin moeilijker dan voor hun mannelijke collega’s. Meer dan de helft van de vrouwelijke ondernemers pleit dan ook voor aangepaste kinderopvang voor zelfstandigen.

Mabizz, het netwerk van vrouwelijke ondernemers en meewerkende echtgenoten, distilleerde uit de enquête vijf prioriteiten voor de vrouwelijke ondernemers: vrouwen sterker aan bod laten komen in de ondernemersorganisaties, een betere sociale zekerheid bij ziekte, ongeval of tegenslag, een betere pensioenregeling, meer aandacht voor ondernemerszin in het onderwijs, huishoudhulp en kinderopvang op maat van de vrouwelijke ondernemer.

In 2009 telde ons land 314.199 zelfstandige vrouwen (inclusief meewerkende echtgenoten). Ruim een derde daarvan is zelfstandige in hoofdberoep. Vrouwelijke ondernemers zijn vooral terug te vinden in dienstensectoren, vrij beroepen en handel.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen