< Terug naar overzicht

Vrouwen die hun zeg doen, zijn ‘bitches’, terwijl mannen dan assertief genoemd worden

Amper 8 procent van de vrouwen vindt het gemakkelijk om gehoord te worden op het werk. Bij mannen stijgt dat aandeel tot 15 procent. Om genderdiversiteit te krijgen op het werk, ligt er dus nog heel wat werk op de plank.

Vrouwen zeggen drie keer meer dan mannen dat ze zich niet op hun gemak voelen bij een gesprek met hun chef. Ze geven ook 12 procent vaker aan dat ze zich niet comfortabel voelen bij een gesprek met iemand van het senior management of de directie. Als het om ontmoetingen gaat met slechts één manager, valt de schroom wel wat weg, maar in gesprekken met verscheidene managers of op een vergadering voelen heel wat vrouwen zich niet echt in hun sas. Dat blijkt uit een studie van de Britse RADA in Business, gepubliceerd door People Management (het medium van de Britse HR-beroepsvereniging CIPD).

Waaraan dat te wijten is? “Vrouwen die hun zeg doen, worden ‘bitches’ genoemd, terwijl mannen die hetzelfde doen, assertief zijn”, aldus Denise Keating, topvrouw van het Britse Employers Network for Equality & Inclusion. “Door vrouwen de mond te snoeren, al dan niet bewust, missen werkgevers de voordelen die genderdiversiteit met zich meebrengt. Het komt erop aan dat werkgevers het initiatief nemen om iedereen te horen, niet alleen de alfa-mannetjes. De organisaties hebben nog een hele weg af te leggen om daar te geraken.”

Bron: People Management, CIPD (cipd.co.uk/pm)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen