< Terug naar overzicht

Vrouwen boven 55 meest geschikt om verandering te leiden

Amper 8% van de topmanagers heeft de nodige competenties om een ingrijpende verandering door te voeren. Bij die minderheid vallen vooral vrouwelijke managers van 55 en ouder op.

Consultant PricewaterhouseCoopers (PwC) zocht bij 6000 Europese senior managers naar de nodige leiderschapscapaciteiten om een strategische verandering te kunnen doorvoeren. De studie beschrijft zo’n ‘strategische leider’ als iemand met een stevige ervaring op het gebied van management, mensen én zelfs mislukkingen (een ervaring die de managers met de voeten op de grond houdt). Ze moeten weten wat te doen als iets niet naar behoren werkt.

Slechts 8% van de bevraagde Europese managers beschikt over de nodige capaciteiten. Bij die minderheid vinden we een duidelijke meerderheid van vrouwen van 55 en ouder. Zij kunnen de zaken vanuit verschillende perspectieven bekijken, houden de moed erin en kunnen de boel in de juiste richting dirigeren.

Vrouwen van 55-plus behoren echter niet meteen tot de kandidatenreserve waar organisaties naar hengelen, al zeker niet wanneer ze voor een strategische uitdaging staan. Het komt er voor werkgevers en HR dan ook op aan om geen talent verloren te gaan en ook zeker niet voortijdig af te schrijven. Investeringen in ontwikkeling van leiderschap zijn een dringende noodzaak.

Bron: CIPD (cipd.co.uk), People Management (cipd.co.uk/pm/peoplemanagement)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen