< Terug naar overzicht

Vrouwelijke leidinggevenden meer betrokken

Vrouwelijke leidinggevenden zijn echt anders. Over het algemeen zijn ze meer betrokken, meer begaan met welzijn en ze zijn begrijpender dan hun mannelijke collega’s.

Dat zegt de Amerikaanse psychologe Alice H. Eagly, verbonden aan Northwestern University. Eagly accepteerde op 8 november een eredoctoraat van de Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit voor haar werk op het gebied van geslacht en leiderschap.

Eagly zegt dat vrouwen vaker dan mannen kiezen voor ‘transformational leadership', een als ideaal geziene leiderschapsstijl waarbij leiders zowel charismatisch, coachend als inspirerend zijn.

Nog volgens Eagly zijn er meerdere indicaties die erop wijzen dat vrouwelijke leiders meer betrokken, meer begaan zijn met welzijn en begrijpender zijn dan mannelijke leiders. Zo geven ondernemingen met vrouwen in het topmanagement meer geld aan goede doelen. “Misschien kunnen vrouwen echt de manier veranderen waarop er met macht wordt omgegaan, om zo een betere, meer vredelievende wereld te creëren.”

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen