< Terug naar overzicht

'Vrouwelijke bazen zijn gemeen'

Steeds meer vrouwen die een hoge functie bekleden, pesten hun collega’s. De belangrijkste reden waardoor vrouwelijke bazen gemeen uit de hoek kunnen komen, is omdat ze niet weten hoe ze met stress moeten omgaan.

Dat blijkt uit een onderzoek van the British Association of Anger Management. Pestgedrag op de werkvloer werd tot voor kort meestal geassocieerd met mannen, maar het zijn vooral dames die zich ontpoppen tot pestkoppen op de werkvloer. Zo’n 20 procent van de bazinnen geeft toe dat ze vaak roepen of verbaal agressief zijn op het werk.

Een kleine tien procent van hen geeft hun collega’s de schuld als er iets fout loopt. Maar liefst 90 procent van de ondervraagde dames zegt dat ze veel stress ervaren. 60 procent is ervan overtuigd dat een slecht beleid de oorzaak is van alle spanningen.

Niet kunnen omgaan met stress is volgens de onderzoekers de belangrijkste verklaring waarom vrouwelijke bazen gemeen uit de hoek kunnen komen. “Ze maken zich veel zorgen over details, waardoor ze lange tenen krijgen. Daarom kunnen ze wel eens een rake opmerking geven die hun collega’s als pestgedrag beschouwen”, luidt het.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen