< Terug naar overzicht

Vraag naar uitzendwerk blijft dalen

Ook in het eerste kwartaal van 2013 dient zich een daling van de uitzendarbeid aan. Dit is al het zesde kwartaal op rij dat de vraag naar uitzendarbeid daalt.

Dat blijkt uit de resultaten van de uitzendbarometer, een initiatief van het studie- en advieskantoor LimaFin en uitzendfederatie Federgon. De barometer meet de vooruitzichten op het vlak van uitzendtewerkstelling in Belgiƫ.

Eind december 2012 ondervroeg LimaFin 449 HR-managers en algemeen directeurs van bedrijven die gebruik maken van uitzendarbeid. De ondervraagde bedrijven voorspellen opnieuw een daling van de uitzendarbeid in de eerste drie maanden van 2013.

Ruim 42 procent van de ondervraagden verwacht een daling van de uitzendarbeid in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar.

Amper 8,46 procent van de Belgische bedrijfsleiders en HR-managers schat het eerste kwartaal van 2013 wel positief in en voorspelt een toename van de uitzendarbeid.

Ruim 48 procent voorspelt eerder een stabiele evolutie van de uitzendtewerkstelling binnen de onderneming en 0,45 procent heeft geen mening.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen