< Terug naar overzicht

Voor het eerst sinds tien jaar minder dan 200 000 werkzoekenden

Eind september telde Vlaanderen 199.287 werkzoekenden. Dat zijn er ruim 18.000 of 8,3 procent minder dan eind september vorig jaar. Ondertussen daalt de werkloosheid al meer dan drie jaar onafgebroken. Bovendien is het tien jaar geleden dat de Vlaamse werkloosheidsgraad in de maand september onder de 6,5 procent uitkomt.

De Vlaamse arbeidsmarkt blijft records breken. Het is 10 jaar geleden dat de Vlaamse werkloosheidsgraad in de maand september onder de 6,5 procent uitkwam. “Dat is natuurlijk fantastisch, maar de keerzijde van de medaille is wel dat bedrijven de toenemende krapte voelen in hun zoektocht naar medewerkers. We moeten dus alles op alles blijven zetten om de knelpunten bij de bedrijven op te lossen”, reageert Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: opnieuw daalt de Vlaamse werkloosheid overal. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 9,1 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,6 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 6,2 procent. Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 7,6 procent.

De jeugdwerkloosheid daalt met 8,3 procent. In de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) is er een daling met 10,6 procent. Ook het aantal werkzoekende 50-plussers neemt af met 4,1 procent. Alleen het aantal werkzoekende 60-plussers stijgt met 27 procent, maar dit is vooral omdat mensen langer beschikbaar moeten zijn voor de arbeidsmarkt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen