< Terug naar overzicht

Voor het eerst in twee jaar minder vacatures beschikbaar

Het aantal vacatures is eind vorig jaar met 8 procent gedaald tegenover het kwartaal voordien. Zo komt er een einde aan een stijging die twee jaar duurde.

De voorbije jaren ging het aantal vacatures continu in stijgende lijn, maar eind 2017 viel er voor het eerst een daling op te tekenen, althans in de driemaandelijkse enquête van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Het vacaturepercentage, dat is de verhouding tussen het aantal vacatures en het aantal bezette banen, daalde van 3,58 procent naar 3,37 procent. Ondernemingen boden 134.570 vacatures aan in het vierde kwartaal, tegenover 142.650 vacatures in het derde kwartaal, een daling met 8 procent.

Vergeleken met een jaar eerder, is er wel nog altijd een stevige groei op te tekenen. Er waren eind vorig jaar 21 procent meer vacatures dan het jaar voordien.

In Brussel en in Vlaanderen lag het vacaturepercentage nog steeds hoger dan in Wallonië. Vooral kleine ondernemingen hebben hoge vacaturepercentages, zij vinden dus het moeilijkste personeel. In de horeca, de wetenschappen en administratie, en de ICT zijn de vacaturepercentages het hoogst.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen