< Terug naar overzicht

Volgend schooljaar wellicht verplichte bedrijfsstages in TSO en BSO

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) wil bedrijfsstages verplicht maken in het secundair technisch en beroepsonderwijs. Voor het ASO is Smet geen voorstander van een verplichte stage.

Dat verklaarde Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) donderdag in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement.

Eind oktober pleitte het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) er al voor om een bedrijfsstage van een maand verplicht te maken in bepaalde richtingen van het secundair onderwijs. Uit onderzoek van NSZ bleek immers dat pas afgestudeerden geen realistische kijk hebben op de taakomschrijving van een job, het te verwachten loon en de extralegale voordelen.

Minister Smet wil een verplichte bedrijfsstage invoeren in het TSO en BSO. De invulling daarvan mag door de scholen zelf bepaald worden. Ook zullen scholen zelf moet instaan voor het zoeken naar de stageplaatsen.

De minister is echter geen voorstander voor een verplichte stage in het ASO. Hij wees daarvoor op praktische problemen. Bedrijven kunnen immers niet voor alle leerlingen in Vlaanderen een stage organiseren.

De stageverplichting wordt onderdeel van het onderwijsdecreet 23, dat in het voorjaar door het parlement wordt behandeld. In het schooljaar 2013-2014 kan het decreet van kracht worden.

Bron: De Standaard / De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen