< Terug naar overzicht

Voka sluit nieuw samenwerkingsakkoord met drie sectorfederaties

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, sloot vorige week een samenwerkingsakkoord met drie Vlaamse sectorfederaties (glas, milieu en uitvaart). De organisatie die gebouwd is op het VEV en de Kamers van Koophandel zet zo een nieuwe stap in haar ontwikkeling tot Vlaamse sociaal-economische gesprekspartner.

Voka sloot een protocol met VGI Vlaanderen (glasindustrie), Febem (milieubedrijven) en Varu (uitvaartsector). Hierdoor wordt de organisatie weer een beetje meer een Vlaams spiegelbeeld van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Het is dan ook de ambitie van Voka “de stem van de ondernemingen naar de overheid en in het sociaal overleg, in alle dossiers die de ondernemingen aanbelangen, te versterken”.


Gelijkaardige samenwerkingsverbanden werden eerder al gesloten met Federatie Toeristische Industrie, FOS, Cobelpa, Febetra Vlaamse Gemeenschapsraad, Staalindustrie Verbond, Vlaamse Confederatie Bouw, Vlaamse Havenvereniging, Agoria Vlaanderen, Febelgra, Febelhout, Febeltex, Federgon, Fedichem, Fevia, Creamoda en CIB Vlaanderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen