< Terug naar overzicht

Voka noemt staking cynisch

De staking door de ambtenarenbonden is nogal cynisch. Uitgenomen die bevolkingsgroep en die generatie die altijd genoten heeft van jobzekerheid, van vier decennia onafgebroken economische bloeiperspectieven en het beste pensioenstelsel van het land, is niet bereid om een stukje van zijn verworven rechten af te staan. Althans, dat is de mening van werkgeversorganisatie Voka.

Voka wijst erop dat de hervorming bovendien niets met de economische crisis te maken heeft, maar alles met de demografische evolutie. Dit belooft niet veel goeds voor als er echt pijnlijke maatregelen genomen moeten worden om de crisis te boven te komen.

“Deze vakbonden zijn niet bereid om een minimum over te laten aan een toekomstige generatie, die het waarschijnlijk voor de eerste keer in de recente geschiedenis minder goed zal hebben dan de voorgaande. Hierbij bewijzen ze niet bereid zijn om mee te denken aan een perspectief voor de toekomst”, stelt Voka.

“De structurele hervormingen die de regering nu wil doorvoeren, zijn een eerste stap in de goede richting. Alle begrip dat de vakbonden nog willen overleggen over de uitvoeringsmodaliteiten, maar nu al grijpen naar het stakingsmiddel geeft aan dat ze eigenlijk gewoonweg niet willen werken aan essentiële aanpassingen”, aldus Voka.

Voka betreurt het dat er geen minimale dienstverlening is gepland. “Naast de mensen die wel willen werken, laten ze ook nog eens de mensen die even erop willen uittrekken om uit te blazen, in de kou staan. Maar ze verkiezen zelf vervroegd op vakantie te vertrekken. Vakbonden en solidariteit … steeds meer water en vuur.”

Bron: Voka

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen