< Terug naar overzicht

Voka helpt 283 bedrijven opstarten in 3 jaar

Het startersproject Bryo van Voka heeft de voorbije drie jaar 283 bedrijven geholpen in hun opstart. Bryo bestaat vijf jaar.

Bryo, het project van werkgeversorganisatie Voka dat jonge mensen begeleidt naar het ondernemerschap, heeft de voorbije drie jaar 283 bedrijven geholpen in hun opstart. Bryo zoekt wetenschappers, ICT-specialisten en ingenieurs tussen 18 en 36 jaar die binnen de drie jaar hun eigen bedrijf willen oprichten.

Via Bryo komen de jonge ondernemers in contact met collega’s uit hun regio en kunnen ze hun plannen toetsen bij de nodige ondernemers en experts. “Gedaan met dromers die pas achteraf nadenken of er wel een klant is voor hun product”, zegt Eric Kenis, projectdirecteur van Bryo.

“Het moet gedaan zijn met de mensen aan de zijlijn die zeggen dat er genoeg geld is, maar dat goede projecten ontbreken. Ondernemerschap is sexy geworden: scholen besteden er aandacht aan en op universiteiten ontstaan er studentenclubs voor ondernemers. Er is veel ten goede veranderd. Er zijn wel degelijk goede projecten, maar deze dossiers en de financiers vinden elkaar niet goed. Het financieel landschap in Vlaanderen is heel versplinterd, wat investeren in start-ups niet makkelijk maakt”, zegt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Het Bryo-project kan rekenen op de steun van het Agentschap Ondernemen, de Koning Boudewijnstichting en partners uit de privésector (BNP Paribas Fortis, Deloitte en SD Worx).

Zaterdag 25 januari viert Bryo zijn vijfde verjaardag met een groot feest in Aalst.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen