< Terug naar overzicht

Voka en VDAB organiseren speeddating met hogeropgeleide allochtonen

Op woensdag 8 maart organiseren Voka en de VDAB een jobdag die zich specifiek richt op hogeropgeleide allochtonen. Dat vormt het sluitstuk van een project van een drietal maanden.

Heel wat West-Vlaamse ondernemingen kampen vandaag met openstaande vacatures die ze moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Hier gaat het vaak om hoogopgeleide medewerkers. Tegelijkertijd vinden heel wat hoogopgeleide allochtonen de weg naar die openstaande vacatures niet.

Het mentorproject ‘@level2work’ van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en de VDAB tracht hier wat aan te doen. Het ondersteunt hoogopgeleide allochtone werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. “Diverse allochtonen hebben de voorbije drie maanden een mentor gekregen die hen begeleidt in hun zoektocht”, vertelt Tine Maes, die het project coördineert.

Real-time feedback

Op woensdag 8 maart wordt het project met een jobmarkt afgesloten. Bedrijven kunnen er tijdens een ‘business speeddate’ persoonlijk kennismaken met de hoogopgeleide allochtone werkzoekenden die deelnemen aan het mentortraject. “De mentoren zullen tijdens de gesprekken ook aanwezig zijn en de allochtonen feedback geven. We organiseren op de jobdag ook break-outsessies. Hierdoor gaat het dus niet enkel om het solliciteren op zich, maar is het coachingaspect evenzeer van tel”, aldus Maes.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen