< Terug naar overzicht

Voka en LannooCampus starten boekenreeks

De eersteling in de gloednieuwe boekenreeks van werkgeversorganisatie Voka en uitgeverij LannooCampus is meteen een voltreffer: ‘De competentiemanager’ belicht het belang van degelijk talentmanagement en is van de hand van een gerenommeerd auteurskwartet, meer bepaald van Luc Sels (KU Leuven), Geert Van Hootegem (KU Leuven), Koen Dewettinck (Vlerick) en Kurt Verweire (Vlerick).

In de komende jaren neemt het tekort aan mensen op de arbeidsmarkt toe. “Het zal voor ondernemingen bijgevolg steeds moeilijker worden om de juiste mensen te vinden”, vertelt Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. “Daarom zullen zij zelf bij hun medewerkers de nodige competenties moeten ontwikkelen. Met het boek ‘De competentiemanager’ willen we zowel de HR-manager als de CEO overtuigen om echt werk te maken van degelijk talentmanagement, want dat is de sleutel voor toekomstig succes.” Dit boek is het eerste van de nieuwe reeks Voka Books die verschijnt bij LannooCampus.

‘De competentiemanager’ werd geschreven door Luc Sels (KU Leuven), Geert Van Hootegem (KU Leuven), Koen Dewettinck (Vlerick) en Kurt Verweire (Vlerick). Zij bekijken competentiemanagement zowel vanuit het perspectief van de HR-manager als door de bril van de CEO, en leggen verbanden tussen die twee zienswijzen. Daarnaast bevat het boek ook vijf getuigenissen van kleine en grote bedrijven uit verschillende sectoren, die aantonen welke meerwaarde competentiemanagement voor hen betekent.

“Competentie- en talentmanagement zijn belangrijk voor de realisatie van elke bedrijfsstrategie en om ervoor te zorgen dat de eigen organisatie competitief is”, aldus Libeer. “Maar, en dat hoorden we ook bij de bedrijven die getuigden, het wordt hoe langer hoe meer ook een punt waar (potentiële) werknemers belang aan hechten bij hun keuze voor een werkgever. Redenen genoeg dus voor een onderneming om er echt werk van te maken en zich te laten inspireren door dit boek.”

Onder het label ‘Voka Books zal er vanaf nu jaarlijks op zijn minst één boek verschijnen over een thema dat relevant is voor de bedrijfseconomische realiteit waarin Vlaamse ondernemingen zich bevinden. ‘De competentiemanager’ is het eerste boek uit die reeks.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen