< Terug naar overzicht

Voedingsindustrie sterkste industriële sector

De voedingsindustrie groeide met 1,5% in 2013, terwijl de totale industriële haar omzet met 3,3% zag dalen. De voedingssector is daarmee uitgegroeid tot de grootste en sterkste industriële sector van België.

Dat blijkt uit het jaarverslag van sectorfederatie Fevia. In tegenstelling tot de omzet van de totale industrie, die met 3,3% achteruitging, kende de voedingsindustrie een omzetgroei van 1,5%, goed voor een omzet van 48,2 miljard euro in 2013. Vooral het drankensegment (+3,8% ten opzichte van +1,2% voor voeding) en de zuivelindustrie zetten sterke prestaties neer. Toch haalde de sector zijn ambitieuze doelstellingen van €48,8 miljard niet.

De voedingsindustrie is momenteel goed voor zo’n 73.200 voltijdsequivalenten, wat een lichte toename is ten opzichte van 2012 (+0,5%). In aantal hoofden stelt de voedingsindustrie 88.700 mensen tewerk. Elk jaar werft de sector ruim 10.000 medewerkers aan.

Indirect stelt de voedingsindustrie nog eens bijna 138.000 mensen tewerk, wat maakt dat er in totaal meer dan 226.000 jobs verbonden zijn aan de voedingsindustrie. Met deze stijging gaat ze lijnrecht in tegen de evoluties in de rest van de industrie.

Bron: Fevia

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen