< Terug naar overzicht

Vluchtelingen zorgen voor stijging allochtone werkloosheid

De recente migratiegolf van vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan laat de werkloosheid bij de allochtonen in Vlaanderen met 1,3 procent stijgen. Er is ook positief nieuws: de VDAB telde eind februari in totaal 219.595 ‘niet-werkende werkzoekenden’. Dat zijn er 10.534 of 4,6 procent minder dan een jaar geleden.

De dalende werkloosheidscijfers komen voor in alle leeftijdsgroepen en zowel bij laag- als hooggeschoolden. De Vlaamse minister van Werk, Philippe Muyters (N-VA), wijst evenwel op een enorm verschil in evolutie tussen de werkloosheid bij autochtonen en allochtonen. De werkloosheid bij de autochtonen nam in de voorbije twaalf maanden met 6,7 procent af, terwijl die bij de inwoners van allochtone afkomst met 1,3 procent is gestegen.  

Volgens minister Muyters is de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan hiervoor verantwoordelijk. Die vluchtelingen duiken nu voor het eerst in de statistieken van de VDAB op als officiële werkzoekenden. Vlaanderen telt nu 62.069 werklozen van allochtone afkomst, dat zijn er 800 meer dan een jaar geleden.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen