< Terug naar overzicht

Vlerick School verkrijgt Amerikaanse accreditatie

VLGMS, de Vlerick Leuven Gent Management School, verkreeg samen met 60 andere business schools buiten de VS recent een accreditatie van de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). De erkenning is een kwaliteitslabel en moet de instelling helpen om zich internationaal een scherper profiel aan te meten. VLGMS ontkent berichten dat ze plannen heeft om buiten België dochterinstellingen te openen.

Het AACSB-kwaliteitslabel (waarvan er 480 toegekend zijn, 420 in de VS) wordt verstrekt na een onderzoek naar de MBA- en mastersprogramma’s en de onderzoeksactiviteiten door een onafhankelijk panel van internationale experts en collega’s van andere business-scholen.
Het AACSB label is complementair aan het Britse AMBA- en het Europese EQUIS-kwaliteitslabel die VLGMS in 2001 verwierf. Slechts 17 instellingen wereldwijd haalden de drie labels binnen.


De directie van VLGMS verwacht dat de drie erkenningen sterke internationale studenten en lesgevers zullen aantrekken en de verdere ontwikkeling van samenwerkingsakkoorden met buitenlandse instellingen zullen bevorderen. Ze stelt dat ze niet de bedoeling heeft zelf activiteiten te ontplooien in het buitenland.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen