< Terug naar overzicht

Vlerick in toonaangevende ranking

De Vlerick Leuven Gent Management School komt voor de eerste keer voor in de toonaangevende MBA-ranking van The Financial Times. Vlerick komt de wereldwijde ranking binnen op de 97ste plaats.

De Vlerick Leuven Gent Management School figureert al in verschillende MBA-rankings. Zo is de school nummer één in de Benelux en staat ze in de top 25 wereldwijd van de MBA-ranking van The Economist. Dat ze nu ook in de lijst van The Financial Times staat, is belangrijk, omdat die als de meest toonaangevende wordt beschouwd. Ondanks haar uitzonderlijk zware klemtoon op salarissen, die voor 45% doorweegt op het totale evaluatiesysteem, aldus Vlerick.

Vlerick komt binnen op de 97ste plaats wereldwijd, maar scoort veel hoger op deelaspecten van de ranking. Vlerick staat op:De derde plaats wereldwijd wat de internationale samenstelling van de studenten betreft, en voor de loopbaanontwikkeling na het afstuderen.
De vierde plaats voor de internationale ervaring opgedaan tijdens het studieprogramma.
De zesde plaats voor value for money.
De zevende plaats voor het aandeel vrouwelijke studenten.

De Vlerick Leuven Gent Management School is bezig aan een gestage klim in de belangrijkste rankings. Het is haar ambitie om tot de top tien binnen Europa te horen. De school behoort nu al tot een selecte groep van instellingen die de drie belangrijkste internationale accreditaties bezit: het Amerikaanse AACSB, het Britse AMBA en het Europese EQUIS-kwaliteitslabel.

Het voltijdse Engelstalige MBA-programma van Vlerick loopt over een jaar en heeft zo’n vijftig studenten uit dertig verschillende landen. De gemiddelde student is 32 jaar en heeft zeven jaar internationale werkervaring.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen