< Terug naar overzicht

Vlaanderen telt 4 procent minder werklozen op jaar tijd

Vlaanderen telde eind april 218.725 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 9030 (of 4 procent) minder dan vorig jaar. De dalende trend, die startte in augustus 2015, zet zich voort en diept zich de jongste maanden zelfs stevig uit.

De Vlaamse werkloosheid laat al negen maanden op een rij een daling optekenen. Sinds augustus 2015 daalt het aantal Vlaamse werkzoekenden. De jongste maanden is er zelfs sprake van een steeds sterkere daling, tot 4 procent in april 2016.

De werkloosheid daalt opnieuw in alle leeftijdscategorieën: 0,1 procent bij de -25-jarigen, 5,7 procent bij 25- tot 50-jarigen en 3,1 procent bij 50-plussers. De kortdurende werkloosheid (-1 jaar) daalt met 8,1 procent, de werkloosheid tussen 1 en 2 jaar daalt met 4,9 procent, terwijl de zeer langdurige werkloosheid stijgt met 4,2 procent. De daling van de werkloosheid is het sterkst in Limburg (-8,8 procent) en in West-Vlaanderen (-6,8 procent).

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “De Vlaamse werkloosheid daalt nu al drie kwartalen op rij. De Vlaamse arbeidsmarkt kent een stevig herstel. Onze inspanningen om de economie zuurstof te geven en onze focus op talenten en competenties spelen dan ook perfect in op een internationale trend naar groei.”

Bron: Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (philippemuyters.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen