< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid zet sterke daling door

Eind februari telde Vlaanderen 205.219 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Het voorbije jaar nam de Vlaamse werkloosheid af met 14.376 of 6,5 procent. De Vlaamse werkloosheid krimpt ondertussen al sinds augustus 2015.

De werkzoekenden met een werkloosheidsuitkeringsaanvraag (WZUA) dalen met 7,8 procent, de jongeren in beroepsinschakelingstijd (BIT) met 11,3 procent en de vrij ingeschrevenen met 9,1 procent. Enkel de groep ‘andere’ (+8,6 procent) klokt hoger af. ‘Andere’ omvat onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon.

Alle leeftijdscategorieën noteren lager. De sterkste daling is er bij de jongeren (-9,4 procent), gevolgd door de middenleeftijdsgroep (-8,8 procent). De afname bij de 50-plussers (-0,2 procent) is kleiner. Als gevolg van de langere beschikbaarheid stijgen de werkzoekende 60-plussers met 40 procent.

De langere beschikbaarheid tekent zich ook af in de evolutie van de werkzoekenden met een arbeidshandicap (+3,3 procent).

Zowel de autochtone (-7,1 procent) als de allochtone werkloosheid (- 5,3 procent) daalt. Het dalingsritme van de allochtone werkloosheid versnelt van -2,7 procent in december 2017 tot -5,3 procent nu.

In alle provincies krimpt de werkloosheid met als uitschieter Limburg (-10,6 procent).

6,71 procent van de beroepsbevolking is werkloos. De mannelijke werkloosheidsgraad bedraagt 6,82 procent, de vrouwelijke 6,58 procent.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen