< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid volledig jaar in dalende lijn

Vlaanderen telde eind juli 238.093 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 7320 of 3 procent minder dan vorig jaar. Sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid onafgebroken.

Binnen de groep van werkzoekenden vormen de werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering (162.846) de grootste groep. Zij dalen met 8,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. In elke leeftijdscategorie is sprake van een daling. De jeugdwerkloosheid (-25j) daalt met 2,4 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50j) daalt met 3,6 procent en bij 50-plussers zien we een daling van 2,3 procent. Van alle provincies scoren West-Vlaanderen en Limburg het best met respectievelijk -5,6 procent en -6,2 procent.

Sinds augustus 2015 daalt het aantal Vlaamse werkzoekenden onafgebroken. Sinds januari 2016 maandelijks zelfs met -3 à -4 procent. Zo is de Vlaamse werkloosheid een volledig jaar in dalende lijn. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) klinkt optimistisch: “Deze statistieken zijn een hoopvol signaal van een stilaan gezonde arbeidsmarkt. De maatregelen die onze economie zuurstof geven en de doorgedreven focus om het juiste talent op de juiste plek te krijgen, werpen hun vruchten af. Met de vereenvoudigingen in het Vlaamse doelgroepenbeleid, die van start ging op 1 juli, bieden we bovendien maximaal aan de mensen die het echt nodig hebben.”

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen