< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid stijgt nog steeds, maar minder snel

Eind augustus telde Vlaanderen 248.511 werkzoekenden. Dat zijn er 7219 of 3% meer dan een jaar geleden. Opmerkelijk is de daling van het aantal jongere werkzoekenden. Ook de daling bij de 50- tot 55-jarigen valt op.

Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) bekendmaakte. In vergelijking met augustus vorig jaar steeg het aantal werkzoekenden in Vlaanderen met 3%. Hoewel het aantal werkzoekenden blijft stijgen, loopt het stijgingsritme sinds begin 2014 terug: in januari was er nog sprake van een stijging van 11,5%, in juli 4% en in augustus nog 3%.

Tussen de verschillende leeftijdscategorieën tekenen er zich grote verschillen af. Zo daalt het aantal 25-jarige werkzoekenden met 3,3%. Bij de middenleeftijdsgroep (25 tot 50 jaar) stijgt de werkloosheid dan weer met 3%. De werkloosheid bij 50-plussers stijgt met 10,1%. Opvallend bij deze laatste leeftijdscategorie is dat de werkloosheid bij de groep 50 tot 55 jaar daalt met 1,3%.

Het aantal langdurig werklozen (twee jaar en langer) is in vergelijking met augustus vorig jaar gestegen met 11,1%. Terwijl het aantal werklozen die minder dan een jaar werkzoekend zijn, gedaald is met 1,3%.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen