< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid neemt met helft toe in twee jaar

Zowel het Planbureau als minister Philippe Muyters houdt rekening met nog eens 60.000 werklozen erbij in Vlaanderen tegen eind 2010. Daarmee zou de werkloosheid op twee jaar met de helft toegenomen zijn.

Momenteel zijn nagenoeg 7,4 procent van de mannen en 8 procent van de vrouwen in Vlaanderen werkloos. De VDAB telt al 220.375 werkzoekenden. Dat is een stijging van de werkloosheid met bijna 24 procent (42.338 werklozen erbij).
In 2010 verwacht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) nog eens 60.000 werklozen meer. Dat komt dus neer op een verhoging van zowat de helft in 24 maanden.
De economische recessie mag dan al wat lichtpunten vertonen, in de staart van een crisis zit het jobvenijn: dan moeten vele bedrijven nog herstructureren of gaan alsnog ten onder.
Opvallend is dat mannen momenteel harder in de klappen delen, maar ook dat is een typisch crisisfenomeen. Mannen werken meer in conjunctuurgevoelige (industriƫle) sectoren, terwijl vrouwen nog meer in de zorgsector en het onderwijs aan de slag zijn.
Minister Muyters wijst alvast op de 70 miljoen euro die Vlaanderen nu uittrekt voor begeleiding en opleiding van werkzoekenden en werkenden. Dat is afgesproken in het nieuwe Vlaamse werkgelegenheidsplan.

Bron: Persbericht minister Muyters, De Tijd, De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen