< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid kende in april opnieuw mooie daling

Eind april telde Vlaanderen 209.172 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 9553 of 4,4 procent minder dan vorig jaar. De dalende trend houdt aan sinds augustus 2015.

In alle leeftijdscategorieën zijn er minder werkzoekenden dan in april vorig jaar. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 5,2 procent en de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 3,6 procent. Ook bij de 50-plussers zien we een daling van 5,3 procent. De 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen allebei zelfs met 8,2 procent. Enkel bij de 60-plussers is er nog sprake van een stijging, maar die is te wijten aan de veranderde regels rond de langere beschikbaarheid.

De recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan tekent zich af in de werkzoekendencijfers. De allochtone werkloosheid stijgt hierdoor op jaarbasis met 0,9 procent.

De kortdurige werkloosheid (minder dan een jaar) daalt met 4 procent. De langdurige (1 tot 2 jaar) en zeer langdurige (meer dan 2 jaar) dalen zelfs met respectievelijk 5,9 procent en 4,2 procent.

De werkloosheid daalt in alle provincies, met Limburg (-8,6 procent) als absolute koploper.

Bron: VDAB (vdab.be) en persbericht van minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen