< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid daalt voort

Vlaanderen telde eind mei 213.076 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 7113 of 3,2 procent minder dan vorig jaar. Sinds augustus vorig jaar is er telkens een daling jaar-op-jaar.

De WZUA’s, dat zijn werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering, krimpen met 7,2 procent. De beperking in de tijd van de inschakelingsuitkering drukt het aantal WZUA’s, terwijl er een opdrijvend effect uitgaat uit van de langere beschikbaarheid van werkzoekende 60-plussers.

De jongeren in beroepsschakelingstijd (BIT) stijgen met 5,6 procent. Schoolverlaters jonger dan 21 jaar en zonder rechtopenende studie, kunnen pas een inschakelingsuitkering krijgen vanaf hun 21ste verjaardag. Deze jongeren blijven daardoor langer in de BIT-groep.

De restgroep ‘Andere’ (+17,3 procent) groeit. De jongeren die een eenjarige alternerende opleiding volgen na een initiële opleiding in het buitengewoon secundair onderwijs opleidingsvorm 3, verschijnen sinds kort in de groep ‘Andere’. Daardoor zijn er ook meer min-20-jarigen.

In Limburg daalt de werkloosheid met 7,6 procent. De ex-werknemers van Ford verschenen vanaf januari 2015 in de werkzoekendencijfers. Veel ex-werknemers zijn ondertussen opnieuw aan de slag of moeten zich niet langer meer inschrijven als werkzoekende.

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen