< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid daalt met 7,1 procent

Eind maart dook het aantal Vlaamse werkzoekenden voor het eerst sinds het voorjaar van 2012 opnieuw onder de 200.000. Vlaanderen telde 198.357 niet-werkende werkzoekenden, 15.149 of 7,1 procent minder dan een jaar eerder. Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid onafgebroken.

Ook de zeer langdurige werkloosheid en de allochtone werkloosheid blijven dalen met respectievelijk -3,3 procent en -5,6 procent. De Vlaamse werkloosheidsgraad bedraagt momenteel 6,48 procent.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 8,6 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,3 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,3 procent. 

Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 5,6 procent. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zeker en vast positief nieuws. Dat zij zich massaal blijven inschrijven bij de VDAB zien we aan de toename met 7,5 procent in de categorie ‘Andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat. 

Bron: Persbericht minister van Werk Philippe Muyters

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen