< Terug naar overzicht

Vlaamse Werkloosheid daalt al 45 maanden op rij

Ook in maart 2019 ging de werkloosheid in Vlaanderen opnieuw in dalende lijn. Met een afname van 14.529 (7,3 procent) tegenover een jaar geleden klokte het aantal niet-werkende werkzoekenden af op 183.828 personen. De werkloosheidsgraad komt daarmee uit op 6 procent.

“De daling van de werkloosheid zet zich inmiddels al 45 maanden aan één stuk door. En ook in maart 2019 betreft dat een daling in alle leeftijdsgroepen, voor alle opleidingsniveaus, zowel bij korte als langdurige werkloosheid, bij personen met een arbeidshandicap en bij allochtonen”, zegt Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk.

De jeugdwerkloosheid (<25 jaar) daalt met 7 procent en deze bij de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 9,7 procent. Bij de 50-plussers is er een daling met 3,5 procent. Deze tragere daling is het resultaat van de langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt. Dat komt vooral tot uiting bij de 60-plussers (+ 24,9 procent), terwijl de 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen daarentegen duidelijk lager noteren met respectievelijk -12 procent en -14,4 procent.
De allochtone werkloosheid daalt met 6 procent. Voor personen met een arbeidshandicap gaat het om een daling met 5,7 procent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen