< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid daalt al 24 maanden op rij

Vlaanderen telde eind juli 225.044 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 13.049 of 5,5 procent minder dan een jaar eerder. De Vlaamse werkloosheid daalt nu al 2 jaar aan een stuk. Ook de allochtone werkloosheid neemt af met 0,5 procent.

Al sinds augustus 2015, nu exact 2 jaar geleden, daalt de Vlaamse werkloosheid. Deze maand met 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar: in elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 6,4 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 5,5 procent en de 50-plussers dalen met 4,7 procent.

Ook de allochtone werkloosheid daalt met 0,5 procent. Dat is een hoopgevend signaal, gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan. Zij zijn zich massaal aan het inschrijven bij de VDAB. Dat zien we aan de toename met 15,7 procent in de categorie ‘Andere’, die de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat.

De laag- en middengeschoolde werkloosheid daalt met respectievelijk 6,8 procent en 5,0 procent. De hooggeschoolde werkloosheid daalt met 3,2 procent. De kortdurende werkloosheid (-1 jaar) daalt met 5,2 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 6,8 procent en de zeer langdurende werkloosheid (+2 jaar) daalt ook met 5,2 procent.

Bron: Persbericht minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen