< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid daalde sterk in juni

Vlaanderen telde eind juni 201.031 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er maar liefst 13.689 of 6,4 procent minder dan een jaar eerder. Dat is de grootste daling van het afgelopen jaar. Ook de allochtone werkloosheid neemt af met 1,4 procent.

Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid. Met 6,4 procent in juni 2017 is die daling de grootste van het afgelopen jaar. Ook de allochtone werkloosheid daalt met 1,4 procent, wat een hoopgevend signaal is, gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 7,6 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 6,4 procent en de werkloosheidscijfers bij 50-plussers dalen met 5,5 procent.

De laag- en middengeschoolde werkloosheid daalt met respectievelijk 7,6 procent en 6,2 procent. De hooggeschoolde werkloosheid daalt met 3,3 procent.

De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 6,7 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 6,2 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 5,2 procent.

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen