< Terug naar overzicht

Vlaamse werkloosheid blijft stijgen

Eind november 2013 telde Vlaanderen 225.436 werkzoekenden. Dat is een stijging van 18.215 of 8,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. De jeugdwerkloosheid stijgt nu minder snel.

Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De afgelopen maanden noteerden steevast de jongeren hoger in de werkloosheidstatistieken. In november blijkt hun stijgingspercentage gevoelig onder dat van de andere leeftijdscategorieën te liggen: 4,1 procent tegenover 10,3 procent voor de middengroep en 9,7 procent voor 50-plussers.

De crisis en het banenverlies in de industrie deed de voorbije jaren vooral de mannelijke werkloosheid stijgen. Een jaar geleden was het genderverschil nog 10 procentpunten groot. Vandaag stijgen beide nagenoeg evenveel. De mannelijke werkloosheid stijgt op jaarbasis met 8,5 procent, de vrouwelijke met 9,1 procent. Dat kan erop wijzen dat ook de dienstensector niet gespaard blijft. Er zijn wel nog steeds meer mannelijke werkzoekenden (121.164) dan vrouwelijke werkzoekenden (104.272).

“De licht positieve signalen van de afgelopen weken, met een gestegen consumenten- en ondernemersvertrouwen, en een stijging in de uitzendsector, zetten zich zoals verwacht nog niet door in de werkzoekendenstatistieken. Doorgaans zetten die positieve signalen zich pas ongeveer een jaar later door in de werkzoekendenstatistieken”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen