< Terug naar overzicht

Vlaamse regering stapt uit Jobpunt Vlaanderen

De Vlaamse regering heeft beslist zich terug te trekken uit het expertisecentrum Jobpunt Vlaanderen. Het centrum stond in voor de selectie van de kandidaat-personeelsleden van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse regering trekt zich terug uit het expertisecentrum Jobpunt Vlaanderen, een centrum dat ze zelf oprichtte. Jobpunt Vlaanderen selecteert de kandidaten voor de Vlaamse overheid en voor een reeks steden en gemeenten, OCMW's, provincies en universiteiten. Ze heeft ook een brede waaier aan HR-diensten en werkt daarvoor samen met private spelers zoals gespecialiseerde HR-kantoren.

De beslissing om zich volledig terug te trekken uit Jobpunt Vlaanderen maakt deel uit van een reorganisatie van de Vlaamse overheid die al in het regeerakkoord was overeengekomen.

De beslissing betekent niet dat Jobpunt Vlaanderen ophoudt te bestaan. Het is geen overheidsagentschap, maar een coöperatieve vennootschap. De organisatie zal blijven werken voor haar andere leden in de publieke sector. Voor de Vlaamse aanwervingen zullen de Vlaamse diensten zelf hun personeelsselecties doen. Het Agentschap Overheidspersoneel zal daarbij een overkoepelende rol op zich nemen.

Bron: De Tijd

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen