< Terug naar overzicht

Vlaamse overheid geen aantrekkelijke werkgever voor arbeidsgehandicapten

De Vlaamse overheid streeft naar een evenredige vertegenwoordiging in haar personeelskader. Dat lukt goed, behalve wat het aantrekken van mensen met een arbeidshandicap betreft.

Tegen 2015 wil de Vlaamse overheid dat 4,5 procent van haar personeelsbestand samengesteld is uit mensen met een arbeidshandicap. Dat streefdoel legde ze zichzelf enkele jaren geleden op. Maar de trend is in 2010 gestokt op 1,2 procent. Het is dus weinig waarschijnlijk dat Vlaanderen zijn eigen deadline haalt.

De diversiteitscijfers peilen niet enkel naar het aandeel arbeidsgehandicapten in de Vlaamse overheidsdiensten, maar ook naar het aantal vrouwen in topfuncties en het aantal werknemers van allochtone afkomst.

Tegen 2015 moet 33 procent van de topfuncties ingevuld worden door vrouwen. Anno 2010 is dat al 24 procent. Dat is echter een lichte daling in vergelijking met vorig jaar (25 procent).

Vier procent: dat is het streefcijfer van het aantal werknemers met een allochtone afkomst dat in 2015 bereikt moet worden. In 2010 komt de Vlaamse overheid aan 2,7 procent.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen