< Terug naar overzicht

Vlaamse overheid beboet aanbieder dienstencheques

Het bedrijf dat bevoegd is voor dienstencheques in Vlaanderen, krijgt van de Vlaamse overheid een boete van 280.000 euro. “Het was de afspraak dat in de eerste zes maanden van dit jaar 45 procent van de cheques elektronisch zou zijn en daar zitten we nog ver onder”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Daarnaast zouden er ook technische klachten zijn.

Elke maand worden er in Vlaanderen zo’n 5 à 7 miljoen dienstencheques uitgegeven. Gezinnen kunnen die dienstencheques gebruiken voor huishoudhulp. Sinds 1 januari 2016 zijn de gewesten bevoegd voor de dienstencheques. De Vlaamse overheid heeft de werking ervan uitbesteed aan het privébedrijf Sodexo. Deze organisatie moet ervoor zorgen dat tegen eind volgend jaar 95 procent van alle dienstencheques elektronisch is, zodat de papieren administratie kan verdwijnen.

Maar het aandeel elektronische dienstencheques schommelt elke maand tussen 33 en 39 procent. “Met het huidige groeitempo is het vooropgestelde doel van 95 procent elektronische dienstencheques tegen eind 2017 moeilijk haalbaar”, stelt minister Philippe Muyters. “We zitten nu elke maand samen met Sodexo om de problemen op te lossen. Enkele – soms absurde – zaken moeten dringend worden aangepakt.”

Bron: Gazet Van Antwerpen (gva.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen