< Terug naar overzicht

Vlaamse kmo’s creëerden dit jaar al meer dan 23.000 jobs

De driemaandelijkse kmo-jobindex van SD Worx bereikte voor de derde keer op rij een recordhoogte met 113,8 punten: de jobindex steeg met 0,39 procent in het derde kwartaal ten opzichte van het vorige. De positieve trend is vooral te danken aan de stijgende tewerkstelling in Vlaanderen, die sinds begin 2016 met niet minder dan 2,3 procent toenam, goed voor maar liefst 23.000 extra banen in Vlaanderen.

De kmo-jobindex van HR-dienstverlener SD Worx staat nu op 113,8, wat betekent dat er sinds december 2005 13,8 meer mensen werken bij bedrijven met maximaal honderd werknemers. Het is de derde kwartaalstijging op rij, waardoor we mogen spreken van een structurele blijvende verbetering. Opvallend is dat vooral Vlaanderen bijdraagt aan dat succes.

Vlaanderen als motor

De kmo-tewerkstelling steeg in het derde kwartaal het sterkst in Vlaanderen, met 0,65 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De sterke groei geldt voor alle Vlaamse provincies. Sinds januari 2016 steeg de tewerkstelling in alle Vlaamse provincies met meer dan 2 procent. Ten opzicht van het vorige kwartaal kende ook Brussel, na een negatief tweede kwartaal opnieuw een groei (0,2 procent), terwijl er in het Waals Gewest sprake was van een lichte daling (-0,1 procent).

De positieve trend die we sinds begin 2016 kennen, zet zich dus voort. Tijdens de drie eerste kwartalen van 2016 steeg de tewerkstelling in Vlaanderen (+2,3 procent), Brussel (+0,4 procent) en Wallonië (+0,1 procent).

23.000 extra Vlaamse jobs

De Belgische kmo’s in de privésector stellen bijna 1,7 miljoen mensen te werk. SD Worx berekende dat zij voor bijna 60 procent van de privétewerkstelling in ons land zorgen. Op basis van de kmo-jobindex kan gesteld worden dat er in 2016 al ruim 23.500 banen bijkwamen in Vlaamse kmo’s.

Bron: SD Worx (sdworx.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen