< Terug naar overzicht

Vlaams werkaanbod groeit steeds sterker

In januari 2016 werden 17.965 vacatures rechtstreeks gemeld aan de VDAB in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 17,8 procent meer dan in januari 2015.

In de voorbije 12 maanden heeft de VDAB 182.026 jobaanbiedingen ontvangen. Dat is 14 procent meer dan in de 12 maanden voordien (februari 2014 - januari 2015). Vorige maand bedroeg het stijgingspercentage van de over twaalf maanden gecumuleerde vacatures nog 12,7 procent. Het aanbod van vacatures trekt dus verder aan.

Stijgers en dalers

De laatste twaalf maanden kende vooral de secundaire sector een opvallende stijging van het aantal ontvangen vacatures. In de metaalsector, de bouwsector en de sector ‘vervaardiging van machines en toestellen’ werden in het voorbije jaar duidelijk meer vacatures gemeld dan in de 12 maanden voordien. 

Maar ook in de gezondheidszorg en vooral in ‘informatica, media en telecommunicatie’ zijn er mooie groeicijfers. In de sector ‘diensten aan personen’ groeit het aantal vacatures daarentegen amper (+0,9 procent).

De sterkste daler over twaalf maanden blijft de (kleine) sector ‘textiel, kleding en schoeisel’ (-21,8 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen