< Terug naar overzicht

Vlaams sociaal akkoord eindelijk ondertekend

Vorige week vrijdag ondertekenden de Vlaamse regering, de werkgevers en de vakbonden eindelijk een Vlaams sociaal akkoord. Twee maandengeleden was al overeenstemming bereikt tussen werkgevers en vakbonden, maar door onduidelijkheid over de kosten en de financiering sleepte de definitieve goedkeuring aan.

Uiteindelijk trok de Vlaamse regering 100 miljoen euro uit voor de financiering van het akkoord (25 miljoen in 2003 en 75 miljoen in 2004). De werkgevers worden in 2004 vrijgesteld van het gewestelijke deel in de onroerende voorheffing. Vanaf dit jaar worden de schenkingsrechten bij de overdracht van ondernemingen verminderd van 3 tot 2%. De toepassing van de starterspremies en de opleidingscheques voor werkgevers wordt verruimd.
Voor de werknemers worden de premies uitgebreid voor loopbaanonderbreking in functie van opleiding of het opnemen van zorgtaken in het gezin. Er komen persoonlijke werknemerscheques voor opleiding (maximum 250 euro waarvan de helft betaald door de overheid) en loopbaanonderbreking. Er zouden ook 1400 extra plaatsen in de kinderopvang komen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen