< Terug naar overzicht

Vlaams parlement promoot technologische studies

Het Vlaams parlement heeft een resolutie aangenomen om het aantal studenten in technische en wetenschappelijke richtingen te verhogen.

Onderzoek leert dat vele jongeren weliswaar erg geboeid zijn door wetenschap en technologie, maar uiteindelijk niet voor die studies kiezen omdat ze ‘afgeleid worden’ naar andere oorden.

België scoort daardoor zeer laag in allerlei onderzoeks- en innovatierankings. Vlaanderen heeft ook constant een tekort aan mensen met een wetenschappelijke en technologische bagage.

“Jongeren studeren niet wat hen het meest boeit en uiteindelijk wordt heel het land daar armer van: veel bedrijven verhuizen omdat ze hier de juiste krachten niet meer vinden”, zegt parlementslid Koen Van den Heuvel (CD&V), die de resolutie hierover schreef.

Technologiefederatie Agoria is tevreden over de resolutie om het aantal studenten in technische en wetenschappelijke richtingen te verhogen. “De bedrijven staan klaar om mee te werken,” zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

“Zulke initiatieven zijn noodzakelijk, want ruim één op de vijf werknemers in de technologische industrie verlaat de komende vijf jaar de arbeidsmarkt. Ondertussen blijkt de instroom van jongeren onvoldoende. Daardoor vinden onze bedrijven steeds moeilijker technisch geschoold personeel”, aldus De Pril.

Nederland stelde enkele jaren geleden ook zo’n plan op. Onze noorderburen slaagden erin op vijf jaar tijd 20 procent meer studenten te overtuigen om technische of wetenschapsrichtingen te volgen.

Bron: Agoria

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen