< Terug naar overzicht

Vlaams Parlement niet gewonnen voor telewerk

VLD-Vlaams Parlementslid Patricia Ceysens wil het telewerken promoten voor de ambtenaren van het Vlaams Parlement. Voorzitter Norbert De Batselier houdt de boot af.

Telewerk is volgens Ceysens goed tegen de files, goed voor het leefmilieu, de gezondheid, de motivatie van werknemers, de vermindering van de stress, de verzoening van gezin en arbeid. Maar er zitten nog administratieve remmen op en bovendien zien werkgevers vaak de voordelen niet. Zegt Ceysens: “Werkgevers zijn vaak nog behoudsgezind, bang de controle te verliezen. Ze willen hun werknemers zién, in hun greep hebben, bevelen kunnen geven wanneer hen dat uitkomt. Maar die werkgevers moeten zich leren organiseren, controle leren uitoefenen op resultaten en hun personeel vertrouwen.”
Ceysens wil campagnes, de oprichting van een kenniscentrum en demonstratiecentra, studies over de effecten op milieu en gezondheid, fiscale aftrekbaarheid van pc-uitrusting thuis én een gratis pc voor wie zijn nummerplaat inlevert. De Leuvense politica stelt voor te beginnen in eigen huis en de ambtenaren van het Vlaams Parlement in het project in te schakelen.
Voorzitter Norbert De Batselier houdt voorlopig de boot af: “Ik ben niet tegen telewerk, maar mijn diensten moeten wel werken. Ik heb hier trouwens nog 25 andere zinvolle projecten liggen. Eens we weten wat die allemaal kosten of opbrengen, kunnen we een lijstje opmaken in volgorde van prioriteit”.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen